Business Internaţional

FMI nu se doarme nici de sărbători: Disputa comercială dintre SUA şi China afectează Asia, reduce previziunile de creştere globală

FMI nu se doarme nici de sărbători: Disputa comercială...

Autor: Departamentul Economic

17.12.2018, 10:55 339

Changyong Rhee, directorul Departamentului Asia Pacific al FMI, spune că Japonia şi Coreea de Sud ar putea fi printre ceel mai afectate ţări din regiune, având în vedere că se bazează pe exporturile către China.

„Investiţiile sunt mult mai slabe decât cele aşteptate. Interpretarea mea este că o scădere a încrederii afectează deja economia globală, în special economiile asiatice”, a declarat Rhee pentru Reuters.

„Creşterea globală este puţin mai lentă decât am estimat în octombrie”, a declarat el luni.

Referindu-se la impactul potenţial al războiului comercial chino-american, FMI şi-a redus prognoza globală de creştere în octombrie, la 3,7%, atât pentru 2018, cât şi pentru 2019, în scădere faţă de prognoza din iulie, de 3,9%.

Instituţia se aşteaptă ca în Asia creşterea economică să încetinească până la 5,4% anul viitor, de la 5,6% prognozată în acest an.

Rhee a spus că există şanse ca FMI să-şi reducă previziunile de creştere în ianuarie, date fiind semnele de încetinire nu numai în Asia, ci şi în Europa şi Statele Unite.

"Incertitudinea este atât de mare ... incertitudine înseamnă că există un potenţial pozitiv, dar şi un risc descendent. În acest moment, credem că riscul descendent este puţin mai mare ", a spus el.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO