Business Internaţional

FMI: Războiul comercial dintre SUA şi China reprezintă un risc pentru economia mondială

FMI: Războiul comercial dintre SUA şi China reprezintă...

Autor: Izabela Cutieru

18.05.2019, 09:17 102

Războiul comercial dintre Statele Unite şi China ar putea constitui un risc pentru perspectivele economice mondiale dacă nu va fi rezolvat, a declarat directorul general al Fondului Monetar Internaţional Christine Lagarde, pentru Reuters, în cadrul unei vizite în Uzbekistan.

„Evident, riscul pe care îl avem este continuarea tensiunilor comerciale dintre Statele Unite şi China. Şi dacă aceste tensiuni nu sunt rezolvate, acest lucru înseamnă în mod clar riscuri pe termen lung”, a spus Lagarde, referindu-se la prognozele economice mondiale ale FMI.

FMI şi-a redus, luna trecută, prognoza de creştere pentru 2019 la 3,3%, în scădere faţă de prognoza anterioară, de 3,5%. Organizaţia a avertizat, la acea vreme, asupra unei continuări a încetinirii creşterii, din cauza tensiunilor comerciale şi a unui potenţial Brexit fără acord.

„Ne aşteptăm ca situaţia să se îmbunătăţească începând cu sfârşitul anului 2019”, a declarat Lagarde, vineri, despre perspectivele economice mondiale.

Statele Unite au declanşat tensiuni suplimentare cu China în această săptămână, când au anunţat că plasează Huawei, cel mai mare producător de echipamente pentru telecomunicaţii din lume, pe o listă neagră care ar putea face dificilă colaborarea cu toate companiile din SUA.

Vineri, Beijing a sugerat că reluarea negocierilor dintre cele două mari economii ale lumii ar fi lipsită de sens, cu excepţia situaţiei în care Washington şi-ar schimba abordarea.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO