Business Internaţional

FMI, UE şi BCE lucrează la găsirea unei soluţii pentru reducerea datoriilor Greciei

Autor: Cojocaru Bogdan

30.01.2011, 15:29 16

Fondul Monetar Internaţional (FMI), Uniunea Europeană (UE) şiBanca Centrală Europeană (BCE) lucrează la găsirea unei soluţiipentru reducerea datoriilor Greciei după principiile PlanuluiBrady, prin care America de Sud a fost scoasă din faliment în anii1980, informează Reuters citată de Mediafax.

Acest plan, în trei trepte, prevede că Grecia se va împrumutaprin intermediul noului mecanism de salvare al zonei euro pentru arăscumpăra obligaţiuni elene deţinute în prezent de BCE şi deinvestitori privaţi la 75% din valoarea lor nominală, menţioneazăpublicaţia elenă To Vima, citând surse apropiate situaţiei.

UE şi FMI vor prelungi apoi la 30 de ani termenele de rambursarepentru creditele lor. Investitorilor privaţi care deţin obligaţiunielene în valoare mai mare de 100 de miliarde de euro li se vapropune extinderea scadenţei la 15-20 de ani.

Aceste măsuri vor avea ca rezultat "reprofilarea" a aproximativdouă treimi din datoria totală a Greciei până la sfârşitul acestuian.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO