Business Internaţional

FMI va reduce "substanţial" perspectivele de creştere globală la următoarea revizuire

FMI va reduce "substanţial" perspectivele de creştere...

Autor: Dorin Oancea

17.07.2022, 14:38 74

Fondul Monetar Internaţional îşi va reduce "substanţial" perspectivele de creştere economică globală în următoarea actualizare, în timp ce şefii finanţelor se confruntă cu o listă tot mai mică de opţiuni pentru a aborda riscurile tot mai mari, scrie Bloomberg.

Scumpirea preţurilor la alimente şi energie, încetinirea fluxurilor de capital către pieţele emergente, pandemia în curs şi încetinirea creşterii economice în China fac ca situaţia să fie "mult mai dificilă" pentru factorii de decizie politică, a declarat Ceyla Pazarbasioglu, directorul pentru strategie, politică şi revizuire al FMI, în cadrul unei dezbateri organizate duminică în Bali, Indonezia. "Sunt şocuri după şocuri după şocuri care lovesc economia globală".

Ea a vorbit după ce miniştrii de finanţe şi guvernatorii băncilor centrale din cadrul Grupului celor 20 şi-au încheiat reuniunea de sâmbătă fără a ajunge la un comunicat, subliniind dificultatea de a coordona un răspuns global la inflaţia în creştere şi la temerile legate de recesiune.

În raportul său din aprilie, FMI şi-a redus deja perspectiva privind expansiunea globală din acest an la 3,6%, de la 4,4% înainte de războiul din Ucraina. Într-o revizuire care urmează să fie făcută luna aceasta, "vom retrograda substanţial prognoza noastră", a declarat Pazarbasioglu.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO