Business Internaţional

Fondatorii Google au terminat ziua de muncă de vineri mai bogaţi cu 3 miliarde de dolari decât erau dimineaţă

Fondatorii Google au terminat ziua de muncă de vineri...

Autor: Radu Racu

19.10.2013, 15:29 1896

Google a reuşit vineri să treacă de pragul de 1.000 de dolari pe acţiune, pe fondul rezultatelor financiare foarte bune publicate la finalul acestei săptămâni, iar odată cu aprecierea acţiunilor a urcat şi averea celor mai importanţi executivi din companie, scrie Business Insider.

Acţiunile Google au reuşit să închidă ziua la 1.011 dolari, cu 14% peste cotaţia din ziua precedentă. Indicele miliardarilor realizat în timp real de jurnaliştii de la Forbes a calculat că averea CEO-ului Larry Page a crescut cu 3 miliarded e dolari numai în ziua de vineri, după aprecierea acţiunilor.

Serghei Brin, directorul proiectelor speciale de la Google, este cu 2,93 miliarde de dolari mai bogat la finalul zilei de vineri, conform aceluiaşi indice.

 Profitul Google a crescut cu 36% în trimestrul al treilea faţă de perioada corespunzătoare a anului trecut, la 3 miliarde de dolari, iar veniturile companiei au urcat cu 12%, la 14,9 miliarde de dolari, datorită volumului mai mare de publicitate pe dispozitive mobile.

Google a reuşit să compenseze scăderea preţurilor publicităţii pe gadget-uri mobile prin creşterea volumului de spoturi plătite.

Compania a demonstrat altfel că poate monetiza serviciile de publicitate online în contextul tranziţiei tot mai multor utilizatori către smartphone-uri şi tablete. Spoturile pe dispozitive mobile se vând la preţuri mai mici decât cele desinate PC-ului tradiţional.

Acţiunile Google au crescut cu 8% în sesiunea de tranzacţii electronice după închiderea şedinţei bursiere de joi, la 959,59 dolari.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO