Business Internaţional

Fondatorul Bridgewater, unul dintre cele mai influente fonduri de investiţii din lume, spune că există şanse ca Statele Unite să intre în recesiune înainte de alegerile prezidenţiale din 2020

Ray Dalio, miliardar şi fondatorul fondului de investiţii Bridgewater

Ray Dalio, miliardar şi fondatorul fondului de investiţii Bridgewater

Autor: Dragoş Dinu

16.08.2019, 09:20 4853

Miliardarul Ray Dalio, fondatorul Bridgewater, unul dintre cele mai influente fonduri de investiţii din lume, avertizează în privinţa degradării stării de sănătate a economiei Statelor Unite şi spune că există şanse de 40% ca americanii să experimenteze recesiunea înainte de alegerile prezidenţiale din 2020, scrie CNBC. 

„Recesiunile sunt întotdeauna inevitabile, singura întrebare este când?”, a spus Ray Dalio într-un interviu pentru CNBC, fiind de părere că o recesiune ar putea lovi economia SUA în următorii doi ani, iar şansele ca aceasta să se întâmple înaintea următoarelor alegeri prezidenţiale ar fi de 40%. 

Spaima investitorilor de recesiune a fost accentuată de un alt indicator care se desfăşoară pe piaţa obligaţiunilor când se apropie de obicei o recesiune: randamentul titlurilor de stat cu scadenţa la 10 ani a scăzut miercuri sub nivelul randamentului obligaţiunilor guvernamentale cu scadenţa la 5 ani.

O încetinire economică la nivel global va determina si mai mult băncile centrale, inclusiv Rezerva Federală a SUA, să relaxeze politicile monetare, însă reducerea ratelor robânzilor până la sfârşitul ciclului economic s-ar putea să nu fie suficientă pentru stimularea economiei, a spus Dalio. 

Economiile din întreaga lume vor recurge cel mai probabil la slăbirea monedelor pentru a stimula creşterea economică, a spus miliardarul. O monedă slabă face ca exporturile să fie semnificativ mai ieftine şi, în unele cazuri, să beneficieze de pe piaţele financiare, a adăugat el. 

 
 
 
 
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO