Business Internaţional

Fondatorul Haribo, cel mai mare producător european de dulciuri, a murit la vârsta de 90 de ani

Fondatorul Haribo, cel mai mare producător european de...

Autor: Florin Badescu

15.10.2013, 18:55 2032

Fiu al fondatorului grupului Haribo, Hans Riegel suferea de o tumoare la creier de care a fost operat în vara acestui an.

Din 2010, el împărţea cu doi dintre nepoţii săi - Hans-Guido şi Hans-Arndt - conducerea grupului, unde supraveghea activitatea serviciului de marketing.

Înfiinţat în 1920, la Bonn, de Hans Riegel Sr., grupul Haribo - acronim pentru "Ha" de la Hans, "Ri" de la Riegel şi "Bo" de la Bonn - este prezent în 15 ţări europene, are peste 6.000 de angajaţi şi exportă în peste 110 ţări micuţii ursuleţi din gelatină, căpşunile Tagada şi melcişori din lemn-dulce. Cifra de afaceri anuală a grupului este evaluată la 2 miliarde de euro, potrivit unor surse citate de presa germană, întrucât grupul nu îşi face publice rezultatele financiare.

Legenda spune că, la lansare, Haribo a avut drept capital un sac de zahăr, iar ca echipament a folosit un cazan, o placă de marmură şi un cuptor din cărămizi.

Succesul mondial al companiei a fost construit după Al Doilea Război Mondial, de Hans Riegel Jr. şi fratele său Paul, decedat în 2009.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO