Business Internaţional

Fondul suveran al Chinei cumpără proprietăţi europene de 1,4 mld. dolari

Statul chinez a cumpărat supermarketuri din Franţa şi Belgia

Statul chinez a cumpărat supermarketuri din Franţa şi Belgia

Autor: CătăIina Apostoiu

14.07.2015, 00:00 338

Fondul suveran al Chinei (China Investment Corp) a achiziţionat proprietăţi din Franţa şi Belgia evaluate la aproximativ 1,3 miliarde de euro de la un fond administrat de CBRE Global Investors, scrie Bloomberg.  Tranzacţiile includ două centre comerciale de lângă Anvers, Belgia, cât şi malluri, un parc de retail şi alte magazine din Franţa, potrivit CBRE Global Investors.

Investitorii internaţionali achiziţionează proprietăţi de retail din Europa continentală pentru a profita de redresarea economică incipientă de aici. Birouri, magazine şi clădiri de logistică evaluate la 87,3 miliarde de euro şi-au schimbat proprietarii în primul trimestru al acestui an, cu 25% mai mult comparativ cu perioada similară a anului trecut, indică datele BNP Paribas Real Estate.

Randamentele investiţiilor străine ale CIC au scăzut pentru al doilea an consecutiv în 2014, dolarul puternic şi declinul preţurilor la materii prime erodând valoarea deţinerilor sale, relevă un raport al companiei cu sediul la Beijing. 

 
 
 
 
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO