Business Internaţional

Ford anunţă că va concedia aproximativ 20% din întreaga forţă de muncă din Europa. 12.000 de angajaţi vor rămâne fără locuri de muncă

Ford anunţă că va concedia aproximativ 20% din întreaga forţă de muncă din Europa. 12.000 de angajaţi vor rămâne fără locuri de muncă

Autor: Dragoş Dinu

27.06.2019, 17:45 11887

Ford Motor anunţă joi că va concedia aproximativ 20% din întreaga forţă de muncă din Europa, circa 12.000 de angajaţi, până la finalul lui 2020 ca parte a unui proces complex de restructurare a diviziei sale europene aflate în dificultate, potrivit Bloomberg.

În urma procesului de restructurare, care a fost anunţat treptat, numărul facilităţilor de producţie pe care le are Ford în Europa se va reduce de la 24 în prezent la 18 până la sfârşitul anului 2020. State precum Germania, Rusia sau SUA vor fi afectate cel mai mult de reducerea locurilor de muncă.  

„Separarea angajaţilor şi închiderea fabricilor sunt cele mai grele decizii pe care le-am luat”, a spus într-o declaraţie Stuart Rowley, preşedintele Ford pentru Europa. „Continuăm, ne-am concentrat pe construirea unui viitor durabil pe termen lung”, a mai menţionat el.  

Ford, zdruncinată de mai mulţi ani în regiune de piaţa „matură şi aglomerată”, a fost afectată de scăderea vânzărilor de maşini în Marea Britanie ca urmare a incertitudinii ieşirii din Uniunea Europeană.

Vânzările producătorului auto au scăzut cu aproximativ 8,3, în timp ce acţiunile companiei au scăzut cu 13% în ultimele 12 luni.

 
AFACERI DE LA ZERO