Business Internaţional

Ford: criza de pe Wall Street va afecta vanzarile auto

17.09.2008, 19:56 22

Incetinirea economiei globale afecteaza producatorii auto, iar falimentul naucitor al bancii de investitii Lehman Brothers nu va face decat sa adauge motive de ingrijorare consumatorilor si asa destul de speriati, este de parere Alan Mulally, CEO al Ford Motor, scrie International Herald Tribune.

Directorul executiv al producatorului auto numarul doi din Statele Unite ca marime a declarat ca nu vede niciun motiv pentru care sa creada ca vanzarile auto din Statele Unite isi vor reveni inainte de inceputul anului viitor sau chiar de 2010. Mulally a adaugat totusi ca este increzator in nivelul actual de lichiditati detinut de compania pe care o conduce.

"Suntem constienti de situatia din Statele Unite si majoritatea oamenilor prevad o crestere a PIB-ului de maxim 1,5%, dar este evident ca avem de-a face cu o criza de proportii", a declarat Mulally in cadrul summit-ului de la Detroit.

"Suntem martorii unei incetiniri economice atat in Asia, cat si in Europa. Este evident ca industria auto va fi afectata la nivel mondial. Este un moment foarte greu pentru noi", a adaugat directorul executiv de la Ford. Mulally a declarat ca Ford se asteapta la o perioada lunga de criza pentru Statele Unite. "Am anticipat in urma cu un an si jumatate ca aceasta criza care a lovit Statele Unite va continua, de aceea am decis sa fim prudenti si sa ne asiguram finantarile de care aveam nevoie din timp", a adaugat Mulally. 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO