Business Internaţional

Ford îşi va muta producţia de automobile mici din Statele Unite în Mexic

Ford îşi va muta producţia de automobile mici din...

Autor: Departamentul Economic

15.09.2016, 18:02 2893

Toată producţia de autovehicule mici a companiei Ford se va muta din Statele Unite în Mexic, unde costurile sunt mai mici, a declarat directorul executiv Ford Motor Co, Mark Fields, pentru un analist Wall Street în cadrul unei conferinţe a investitorilor găzduită de compania auto, potrivit CNBS.

Declaraţia a stârnit nemulţumirea candidatului republican la alegerile prezidenţiale Donald Trump, care a clasificat decizia Ford ca fiind „oribilă”, miercuri, în timpul unei manifestări electorale din Flint, Michigan. El a criticat în mai multe rânduri investiţiile făcute de producătorul de maşini în Mexic, şi a promis să facă presiuni asupra firmei pentru a-şi schimba decizia, dacă va fi ales preşedinte. „Nu trebuie să lăsăm să se întâmple acest lucru”, a declarat candidatul republican.

Field a răspuns în trecut criticilor lui Trump susţinând că Ford, fiind o companie globală, trebuie să concureze luând decizii solide în mediul de afaceri.

La începutul acestui an, Ford a anunţat că va investi 1,6 miliarde de dolari într-o unitate de producţie de maşini mici în Mexic, care îşi va începe activitatea în 2018.

Mutarea producţiei modelelor Focus şi C-Max din unitatea principală din Wayne, Michigan a fost anunţată din 2015.

Fields a mai spus că Ford plănuieşte să mute o mare parte din producţia de maşini mici din lume în ţări mai puţin costisitoare, din 2019, fapt care ar putea afecta producţia de autovehicule din vestul Europei.

 
 
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO