Business Internaţional

Forţele armate ale Turciei continuă ofensiva împotriva miliţiilor kurde din Siria

Forţele armate ale Turciei continuă ofensiva împotriva...

Autor: Lacramioara Ivaz, Mediafax

11.10.2019, 12:36 40927

Forţele militare turce, sprijinite de rebeli sirieni, continuă, vineri, ofensiva împotriva miliţiilor kurde din Siria, provocând moartea a sute de persoane şi părăsirea teritoriului sirian de alte câteva zeci de mii, relatează site-ul agenţiei Reuters.

În dimineaţa zilei de vineri, avionele de război şi artileria turcă au lovit oraşul sirian Ras al Ain, aflat la graniţa cu Turcia. Complementar, un convoi de 20 de autovehicule armate, transportând rebeli sirieni, aliaţi ai părţii turce, au trecut graniţa către Ceylanpinar. La 120 de kilometri în vest, obuzele turce au reluat bombardamentele în apropierea oraşului sirian Tel Abyad, conform martorilor locali.

„În aceste momente, Tel Abyad cunoaşte una din cele mai intense confruntări din cele trei zile”, a declarat Marvan Qamishlo, oficial al Forţelor Democrate Siriene, alianţă a kurzilor din Siria. Conform acelorlaşi declaraţii, alianţa kurdă ar fi recuperat, vineri dimineaţă, un sat de sub controlul turc.

Grupul pentru ajutor umanitar, Comisia pentru Salvare Internaţională, a informat că un număr de 64.000 de persoane au părăsit statul sirian după începerea operaţiunii turce.

Confrom comunicatului Ministerului turc de Externe, pe parcursul nopţii de joi spre vineri, forţele militare din Turcia au ucis 49 de militari kurzi, ridicând bilanţul total al atacului la un număr de 277 de morţi.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO