Business Internaţional

Forţele ruse atacă Mariupolul şi în ziua de Paşti, spune un comandant ucrainean

Forţele ruse atacă Mariupolul şi în ziua de Paşti,...

Autor: Laura Buciu

24.04.2022, 15:52 48

Într-un mesaj de Paşte, căpitanul Sviatoslav Palamar, comandantul adjunct al regimentului ucrainean Azov, a declarat duminică că forţele ruse continuă să bombardeze oraşul Mariupol, subliniind necesitatea evacuării civililor şi a forţelor ucrainene încercuite.

„Hristos a Înviat, dragă Ucraina”, a spus el. „Astăzi (duminică - n.r.) este o zi mare, dar chiar şi aşa, inamicul continuă să lanseze bombe aeriene, navele trag cu artileria, tunurile trag, tancurile inamice continuă să lovească, infanteria încearcă să atace”, spune Palamar.

El a adăugat: „Dorim să le mulţumim celor care încearcă să-i ajute pe civilii din Mariupol să se evacueze din această zonă periculoasă, cu fapte, nu doar cu vorbe. Le mulţumesc celor care depun toate eforturile pentru a retrage militarii noştri din încercuire. Au fost lăsaţi singuri cu forţele copleşitoare ale inamicului”.

Regimentul Azov, denumit uneori Batalionul Azov, este o unitate care a început ca un batalion de voluntari ultranaţionalişti, dar care s-a integrat între timp în forţele armate ucrainene.

Trupele Azov au rezistat în uzina Azovstal din Mariupol, care este asediată, alături de alte forţe ucrainene.

Consilierul prezidenţial ucrainean Mikhailo Podoliak a declarat anterior că forţele ruseşti au „atacat continuu” uzina siderurgică Azovstal din Mariupol încercuită în duminica Paştelui.

Oficialii ucraineni au declarat că aproximativ 100.000 de civili necesită evacuarea din oraş, care a fost distrus de săptămâni de bombardamente ruseşti.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO