Business Internaţional

Forţele ucrainene de la combinatul siderurgic din Mariupol promit să lupte cât timp sunt în viaţă

Forţele ucrainene de la combinatul siderurgic din...

Autor: Andreea Tobias

08.05.2022, 17:35 63

Forţele ucrainene de la uzina siderurgică Azovstal asediată din Mariupol au promis că vor continua să lupte „atâta timp cât suntem în viaţă".

Sviatoslav Palamar, un comandant adjunct al Regimentului Azov din Ucraina, a făcut apel, de asemenea, la adresa comunităţii internaţionale, să ajute la evacuarea soldaţilor răniţi.

El a declarat în cadrul unei conferinţe online: „Vom continua să luptăm atâta timp cât suntem în viaţă pentru a-i învinge pe ocupanţii ruşi”.

Făcând apel la urgentarea evacuării soldaţilor răniţi, el a spus: „Nu avem mult timp la dispoziţie, suntem supuşi unui bombardament intens”, notează Sky News.

Palamar nu a putut confirma că toţi civilii au fost evacuaţi din uzină, deoarece luptătorii ucraineni nu sunt capabili să verifice şi să elibereze toate zonele bombardate.

Potrivit Reuters, Illia Samoilenko, un luptător din cadrul Regimentului Azov care a participat şi el la conferinţa virtuală, a declarat că încă mai au arme, muniţii şi apă şi că sunt pregătiţi să lupte atât timp cât trebuie.

„Putem muri în orice moment... Mesajul nostru este să nu ne irosim eforturile", a spus Samoilenko, făcând apel la guvernul ucrainean să se bazeze mai mult pe continuarea luptelor împotriva forţelor ruseşti decât pe speranţa că Moscova poate fi pacificată prin negocieri.

Preşedintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, a declarat sâmbătă seara într-un discurs că peste 300 de civili au fost salvaţi de la uzina Azovstal. El a spus că autorităţile se vor concentra pe evacuarea răniţilor şi a medicilor şi pe ajutorarea locuitorilor din alte zone din Mariupol şi din aşezările învecinate.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO