Business Internaţional

Fost reporter de la News of the World care a făcut dezvăluiri despre interceptări, găsit mort

Fost reporter de la News of the World care a făcut dezvăluiri despre interceptări, găsit mort

Autor: Ioana Bojan

19.07.2011, 10:25 2496

Fostul reporter de la News of the World Sean Hoare, primuljurnalist identificat care a afirmat că fostul redactor-şef adjunctal tabloidului Andy Coulson ştia despre interceptările efectuate depersonalul său, a fost găsit mort, relatează The Guardian, înediţia electronică de luni.


Hoare, care a lucrat la publicaţiile The Sun şi News of the Worldcu Coulson, înainte de a fi demis pentru probleme cu drogurile şibăutura, ar fi fost găsit mort la casa sa din Watford.


Poliţia din Hertfordshire nu a confirmat identitatea acestuia."Astăzi (luni), la ora 10.40, poliţia a fost chemată în LangleyRoad, Watford, în urma preocupărilor privind starea unui bărbatcare locuia la o adresă de pe această stradă. După sosirea poliţieişi a ambulanţei la proprietate, a fost descoperit cadavrul unuibărbat. Bărbatul a fost declarat mort la faţa locului, în scurttimp", a informat poliţia într-un comunicat.


"Decesul este considerat în prezent ca neexplicat, dar nu suspect.Investigaţiile poliţiei privind acest incident continuă", potrivitcomunicatului.


Hoare a făcut pentru prima dată dezvăluirile într-o anchetă acotidianului american New York Times privind acuzaţiile deinterceptări de la News of the World. El a declarat că Andy Coulsonnu numai că ştia de interceptări, dar şi-a încurajat personalul săintercepteze convorbirile telefonice ale unor celebrităţi pentru aobţine exclusivităţi.


Ulterior, el a declarat pentru BBC că editorul său de la aceavreme, Coulson, i-a cerut personal să intercepteze convorbiri.Săptămâna trecută, el a declarat pentru New York Times că reporteride la News of the World puteau folosi tehnologie destinată poliţieipentru a localiza persoane utilizând semnalul de la telefoanele lormobile, în schimbul unor plăţi pentru ofiţeri de poliţie.


Coulson a demisionat în 2007 de la tabloid şi a devenit ulteriordirectorul de comunicare al actualului premier britanic DavidCameron, post pe care l-a abandonat în ianuarie din cauza acestuiscandal.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO