Business Internaţional

Fostul bodyguard al prinţesei Diana a fost desemnat să-l protejeze pe premierul Scoţiei înainte de referendumul de joi

Fostul bodyguard al prinţesei Diana a fost desemnat...

Autor: Luciana Georgescu

17.09.2014, 19:30 137

Lee Sansum, “consultant în securitate internaţională” şi expert în arte marţiale, este recunoscut pentru funcţia de bodyguard al prinţesei Diana, iar acum intră din nou în atenţia presei, după ce Alex Salmond, prim-ministrul Scoţiei, i-a oferit aceeaşi funcţie cu doar câteva zile înainte de referendumul pentru independenţă, scrie Daily Mail.

Sansum a fost surprins stând discret, însă foarte vigilent în spatele liderului Partidului Naţional Scoţian (SNP). Sansum purta un ecuson inscripţionat cu “DA”, cu scopul de a se armoniza cu restul echipei lui Salmond, potrivit propriilor declaraţii. El a mai precizat că nu s-a hotărât încă ce va vota în cadrul referendumului de mâine.

În 1997, Sansum a fost bodyguard-ul Prinţesei Diana timp de o lună în timpul unei reuniuni de familie în staţiunea franţuzească Saint-Tropez. Fostul soldat a mai lucrat pentru celebrităţi precum Sylvester Stallone şi Tom Cruise.

“A fost un pic neobişnuit. M-am întors recent din Libia, unde eram responsabil de evacuarea cetăţenilor europeni în numele UE. Situaţia acolo era dificilă – eram predispus pericolelor 24 de ore pe zi. Soţia mea a fost cea care a sugerat să îmi găsesc un loc de muncă mai accesibil în Scoţia”, a spus Sansum.

Sansum putea prelua sarcini mai riscante şi mult mai bine plătite în alte ţări de peste ocean, însă a vrut să contribuie la istoria politică a Scoţiei.

În prezent, Sansum, 50 ani, lucrează la firma de securitate cu sediul în Glasgow, SecuriGroup, care l-au contactat cu privire la poziţia pe care o ocupă acum, a declarat el într-un interviu pentru Daily Mail.

“Când am ajuns acasă am fost contactat de SecuriGroup şi am fost întrebat dacă sunt liber să iau un post pentru Salmond şi am acceptat. Nu o fac pentru bani, am vrut să îmi aduc contribuţia la istoria politică a Scoţiei”, a adăugat Sansum.

Fostul soldat, care are patru copii, deţine centuri negre la karate, jujitsu şi kick-boxing şi a spus că are o formă fizică ca cea a unui tânăr de 21 de ani, după ce a fost evaluat într-un test militar.
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO