Business Internaţional

Fostul consilier pe probleme de securitate naţională a lui Donald Trump aruncă bomba: Preşedintele a căutat ajutorul preşedintelui chinez Xi pentru realegere. Administraţia prezidenţială încearcă să-l reducă la tăcere pe fostul oficial

Fostul consilier pe probleme de securitate naţională a...

Autor: Dorin Oancea

18.06.2020, 08:04 110

Preşedintele SUA Donald Trump a încercat să-l determine pe preşedintele chinez Xi Jinping din China să-l ajute să-şi asigure realegerea, arată o noua carte a fostului consilier de securitate naţională John Bolton, citată de BBC.

Bolton spune că Trump dorea să determine China să cumpere produse agricole de la fermierii americani, conform detaliilor din cartea care urmează să apară.

El mai spune că Trump „a rămas extrem de neinformat cu privire la modul de a conduce Casa Albă”.

Administraţia Trump încearcă să blocheze lansarea cărţii.

Volumul de 577 de pagini ale lui Bolton, „The Room Where It Happened”, urmează să fie scos la vânzare pe 23 iunie.

Dar miercuri seara Departamentul de Justiţie a solicitat unui judecător un ordin de urgenţă pentru a opri difuzarea cărţii.

Editura Simon & Schuster a declarat: „Demersul din această seară al guvernului este un exerciţiu frivol, motivat politic”. Editura a adăugat că sute de mii de exemplare ale cărţii au fost deja distribuite în întreaga lume şi ordinul nu va realiza nimic.

Între timp, Trump a declarat, la Fox News, despre Bolton că a încălcat legea. „Sunt informaţii secrete şi nu a avut aprobare." "Era un tip spălat", a adăugat preşedintele. „I-am dat o şansă”.

Bolton a venit la Casa Albă în aprilie 2018 şi a plecat în septembrie anul următor, spunând că a decis să renunţe la funcţia de consilier de securitate naţională. Preşedintele Trump, în schimb, a spus că l-a concediat pe domnul Bolton pentru că era în dezacord cu acesta.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO