Business Internaţional

Fostul director al FBI, James Comey: Americanii trebuie să vadă FBI ca pe o stâncă de competenţă, onestitate şi independenţă

Fostul director al FBI, James Comey: Americanii trebuie...

Autor: Andrei Ionascu

11.05.2017, 11:37 44

"Am crezut mereu că un preşedinte poate să demită un director FBI din orice motiv sau fără vreun motiv anume. Nu am să-mi petrec timpul analizând decizia sau modul în care a fost executată. Sper că nici voi. E un aspect din trecut, iar eu voi fi bine, deşi îmi veţi lipsi şi voi şi misiunea profund. Am mai spus că, în perioade de turbulenţe, poporul american trebuie să vadă FBI-ul ca pe o stâncă de competenţă, onestitate şi independenţă", a spus James Comey.

Fostul director al FBI lasă de înţeles că nu are nimic să îşi reproşeze şi consideră că Biroul Federal de Investigaţii a promovat valorile americane şi a respectat Constituţia în mandatul său.

"Ceea ce face plecarea din FBI grea este natura şi calitatea oamenilor săi care, împreună, formează acea stâncă pentru America. Este foarte greu să părăseşti un grup de oameni care sunt angajaţi numai să facă ceea ce este corect. Sper că veţi continua să promovaţi valorile noastre, misiunea de a proteja poporul american şi respectarea Constituţiei. Dacă veţi face asta şi voi veţi fi trişti atunci când veţi pleca, dar poporul american va fi în siguranţă. Să lucrez împreună cu voi a fost una dintre cele mai mari bucurii ale vieţii mele. Vă mulţumesc pentru acest dar", încheie Comey.

Donald Trump, preşedintele SUA, l-a demis pe James Comey, directorul FBI, întrucât ar fi gestionat în mod inadecvat investigaţia în cazul serverului privat de e-mail utilizat de Hillary Clinton, în calitatea de secretar de Stat american.

Demiterea intervine în contextul anchetei privind ingerinţele Rusiei în campania electorală pentru preşedinţia SUA din 2016. Cu câteva zile înainte să fie demis, Comey ar fi cerut Departamentului De Justiţie o suplimentare semnificativă a resurselor pentru investigaţie.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO