Business Internaţional

Fostul economist-şef din cadrul Goldman Sachs anunţă: O recuperare perfectă a economiei americane este „cât se poate de posibilă”

Mii de oameni au mărşăluit pe podul Brooklyn ca urmare a protestelor izbnucnite în urma morţii lui George Floyd

Autor: Eduard Ivanovici

06.06.2020, 20:21 2948

Jim O’Neill, fostul economist-şef din cadrul Goldman Sachs – una dintre cele mai mari bănci de investiţii din lume, spune că o recuperare economică este „perfect posibilă”, adăugând că primii indicatori fac „destul de clar” faptul că multe economii se află într-o poziţie mai bună decât s-ar fi crezut la începutul pandemiei, scrie CNBC.

Comentariile vin pe măsură ce indicii bursieri din toată lumea continuă să înregistreze creşteri în ciuda şocului economic generat de coronavirus. Astfel, investitorii se gândesc tot mai mult la o recuperare treptată a economiei pe măsură ce numărul ţărilor care relaxează măsurile de distanţare socială continuă să crească.

O’Neill anticipează o recuperare „în formă de V” a economiei, referindu-se la un declin drastic al activităţilor economice, urmat de o creştere la fel de puternică.

„Bineînţeles, în ultimele două luni, nimeni nu a crezut că un asemenea scenariu este posibil... Investitorii care monitorizează principalii indicatori financiari vor înţelege că situaţia economică din Statele Unite a trecut de cel mai rău punct posibil”, a spus O’Neill. 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO