Business Internaţional

Fostul general american Wesley Clark s-a alăturat fondului de investiţii Blackstone

Wesley Clark va fi consultant pentru investiţii în sectorul energetic şi director la Fisterra Energy, o companie înfiinţată de Black­stone. Foto: AFP

Wesley Clark va fi consultant pentru investiţii în sectorul energetic şi director la Fisterra Energy, o companie înfiinţată de Black­stone. Foto: AFP

Autor: Ioana Niţă

23.06.2013, 22:18 816

Wesley Clark, fost general ame­rican şi fost comandant suprem aliat în Europa pentru NATO, s-a alăturat grupului Blackstone, unul dintre cele mai puternice şi mai influente fonduri de investiţii din lume, pe postul de consultant pentru investiţii în sectorul energetic, scrie publicaţia New York Times.

Fostul general american va ocupa de asemenea funcţia de director la Fisterra Energy, o companie înfiinţată de Black­stone şi de o echipă de management condusă de Pedro Barriuso, fost pre­şedinte executiv al companiei Element Power. Element Power  activează la rândul ei tot în sectorul energetic, iar compania Fisterra se axează pe dezvoltarea şi derularea proiectelor de energie în America Latină, Europa şi Orientul Mijlociu.

Clark este al doilea fost general de armată care se alătură unui fond de investiţii în ultima perioadă.

Luna trecută, David Petraeus, general pensionat şi fost director al Central Intelligence Agency (CIA), a fost angajat de fondul de investiţii Kohlberg Kravis Roberts pentru a conduce KKR Global Institute.  De când s-a retras din armată şi după ce a candidat în 2004 pentru nominalizarea la preşedinţie din partea Partidului Democrat, Clark s-a orientat către mediul de afaceri. El a înfiinţat o firmă de consultanţă, Wesley K. Clark & Associates, care oferă consultanţă în diferite domenii, inclusiv în sectorul energetic.

Fostul general american este de asemenea co-preşedinte al Growth Energy, grupul care reprezintă industria americană de etanol, precum şi director al BNK Petroleum, o companie inde­pendentă de explorare a petrolului.

„A ajuta ţările să depăşească pro­blemele şi provocările din sectorul energetic şi a dezvolta securitatea ener­getică sunt două aspecte esenţiale pentru creşterea economică şi dezvoltarea sustenabilă. Sunt onorat să mă alătur consiliului de directori al companiei Fisterra şi să sprijin echipa să îşi atingă obiectivele“, a declarat Clark.

Acest articol a apărut în ediţia tiparită a Ziarului Financiar din data de 24.06.2013

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO