Business Internaţional

Fostul premier britanic, Tony Blair, a catalogat drept absurdă informaţia că l-ar fi avertizat pe Donald Trump că este spionat

Fostul premier britanic, Tony Blair, a catalogat drept...

Autor: Andrei Ionascu, Mediafax

04.01.2018, 10:35 77

Un purtător de cuvânt al lui Tony Blair a precizat că afirmaţiile apărute sunt "categoric absurde", "complet fabricate" şi "nu au nicio susţinere în realitate". Totodată, fostul premier britanic a negat că ar fi urmărit obţinerea unei poziţii de consilier al lui Donald Trump pentru Orientul Mijlociu.

Potrivit unei cărţi publicate de jurnalistul Michael Wolff, Tony Blair ar fi împărtăşit "informaţii suculente" cu ginerele preşedintelui american, Jared Kushner, potrivit cărora personalul de campanie şi chiar Trump însuşi s-ar afla sub supraveghere din Marea Britanie.

Autorul povesteşte o presupusă întrevedere între Tony Blair, Jared Kushner şi un consilier al Casei Albe, în februarie 2017, la o lună după inaugurarea preşedintelui american. Blair ar fi spus că serviciile britanice de informaţii "au monitorizat apelurile telefonice şi alte canale de comunicare ale echipei de campanie Trump".

În martie 2017, postul de televiziune Fox News a prezentat o informaţie potrivit căreia serviciile britanice de informaţii ar fi fost implicate într-o operaţiune de spionaj în Turnul Trump din New York. Afirmaţia a fost repetată de către secretarul de presă al Casei Albe de la acea vreme, Sean Spicer, care a generat un răspuns vehement din partea Marii Britanii.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO