Business Internaţional

Fostul premier croat Ivo Sanader a fost condamnat la şase ani de închisoare într-un dosar de corupţie care implică un coleg de partid şi compania MOL din Ungaria

Fostul premier croat Ivo Sanader a fost condamnat la...

Autor: Teodora Marinescu

05.04.2019, 13:48 195

Fostul premier croat Ivo Sanader a fost arestat după ce Curtea Supremă din Croaţia i-a mărit pedeapsa, de la patru ani şi jumătate la şase ani, într-un dosar pentru corupţie, relatează presa croată, citată de agenţia Reuters.

Sanader a fost luat în custodie din propria sa locuinţă joi seara.

Acesta a deţinut funcţia de prim-ministru al Croaţiei între 2003 şi 2009, când şi-a anunţat demisia fără nicio explicaţie.

Fostul premier croat a fost condamnat pentru că a luat mită în 2008, în timp ce ajuta la vânzarea unei clădiri a unui coleg de partid la un preţ mult mai mare decât valoarea sa pe piaţă.

În octombrie 2018, autorităţile croate au redeschis ancheta, după ce Sanader a fost acuzat că a primit mită de la compania MOL din Ungaria, în 2008, pentru că le-a permis acestora să devină acţionarul principal al firmei croate pentru energie INA.

În aceeaşi lună, Sanader a mai primit o sentinţă de doi ani şi jumătate după ce a fost condamnat pentru luare de mită de la banca austriacă Hypo Alpe Adria în perioada în care se afla în funcţia de adjunct al ministrului de Externe.

Precizare: Într-o versiune anterioară a articolului, numele Sanader a fost scris greşit. Versiunea corectă este cea redată în acest moment pe site. 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO