Business Internaţional

Fostul preşedinte Trump dă în judecată Twitter, Facebook şi Google pentru practici de cenzură. Ce şanse de reuşită îi oferă analiştii

Sursa foto: Profimediaimages.ro

Sursa foto: Profimediaimages.ro

Autor: Eduard Ivanovici

10.07.2021, 12:00 74

Fostul preşedinte american Donald Trump a dat în judecată unele dintre cele mai mari companii din Statele Unite, intentând procese despre care experţii în Drept spun că sunt condamnate la eşec – chiar dacă mobilizează suporteri ai Partidului Republican şi o serie de strângeri de fonduri.

Trump a dezvăluit recent că va da în judecată Facebook, Twitter şi Google, dar şi directorii executivi din cadrul firmelor – Mark Zuckerberg, Jack Dorsey şi, respectiv, Sundar Pichai, scrie CNBC.

Trump, care are o lungă istorie de procese care au dat greş, a făcut anunţul alături de o organizaţie nonprofit, America First Policy Institute, care susţine procesele intentate de fostul lider de la Casa Albă.

Procesele au fost dezvăluite la aproximativ o lună după ce Facebook a declarat că îi va interzice accesul lui Trump pe platforma de socializare până în ianuarie 2023. Twitter, reţeaua preferată a fostului preşedinte, l-a suspendat permanent pe Trump după invazia Capitoliului din ianuarie, măsură adoptată şi de YouTube, platformă deţinută de Google din 2006.

„Cred că procesele au zero şanse de reuşită. Sunt de părere că este doar un proces de relaţii publice. Să fiu sincer, n-aş fi surprins dacă s-ar încheia cu sancţiuni pentru cei care l-au intentat”, spune Brian Fitzpatrick, profesor în drept în cadrul Universităţii Vanderbilt.

Grupurile tech sunt entităţi private, nu instituţii guvernamentale, iar reclamaţiile cu privire la încălcarea Constituţiei nu pot fi susţinute, explică Fitzpatrick, adăugând că nu este convins de argumentele înaintate de Trump.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO