Business Internaţional

Fostul şef al celei mai mari bănci americane avertizează: Cel mai important lucru acum pentru economia globală este consumatorul chinez

Fostul şef al celei mai mari bănci americane...

Autor: Alex Ciutacu

07.02.2019, 17:00 665

Jim O`Neill, fostul preşedinte al Goldman Sachs, a declarat pentru CNBC că cel mai important lucru din economia mondială în acest moment este renaşterea consumatorului chinez.

Cifrele furnizate de guvernul din China arată că economia ţării a încetinit la o creştere de 6,6% anul trecut. Ţara trece printr-un război comercial cu SUA în timp ce încearcă să se reorienteze dinspre producţie şi exporturi către o economie bazată pe consum.

 Fostul bancher, care conduce acum Chatham House – un thinktank global pentru afaceri internaţionale – a declarat că nu este surprins cu privire la încetinirea creşterii economice din China.

„Oamenii nu ar trebui să fie panicaţi, pentru că datele demografice s-au schimbat”, spune fostul bancher înainte de a spune că o parte din încetinire a fost chiar plănuită de Beijing.

Fostul preşedinte al Goldman susţine că, deşi creşterea economică de 6,6% a arătat cea mai mare încetinire a creşterii economice din ultimele trei decenii, a fost totuşi o creştere semnificativă.

„Lucrul care chiar mă deranjează şi pe mine este consumatorul chinez care consumă mai puţin, iar asta nu trebuia să se întâmple. Cel mai important lucru din economia mondială în acest moment este renaşterea apetitului consumatorului chinez”, spune Jim O`Neill.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO