Business Internaţional

Fostul şef al FMI a înfiinţat o firmă de consultanţă în afaceri

Fostul şef al FMI a înfiinţat o firmă de consultanţă în afaceri

Autor: Marius Oncu

08.10.2012, 10:28 499

Justiţia a renunţat ulterior la cazul de agresiune sexuală împotriva Dominique Strauss-Kahn, cunoscut în Franţa ca DSK, iar presupusa victimă a declanşat un proces civil împotriva acestuia. Într-un caz separat, procurorii din Franţa au renunţat, la 2 octombrie, la o anchetă în baza unor acuzaţii că Strauss-Kahn şi alte persoane au violat o prostituată în Washington în 2010.

Potrivit unui document de la tribunalul comercial din Paris, Strauss-Kahn a înregistrat firma Parnasse pentru a oferi consultanţă în afaceri.

Strauss-Kahn a fost arestat anul trecut la New York sub acuzaţii că ar fi agresat sexual o cameristă. Procurorii SUA au renunţat la caz din cauza unor îngrijorări privind credibilitatea acuzatoarei.

Înaintea arestării din mai 2011, sondajele îl dădeau pe Strauss-Kahn drept candidtul socialist cel mai bine plasat pentru a-l învinge în alegeri pe preşedintele de la acea vreme, Nicolas Sarkozy. Candidatul socialist Francois Hollande a câştigat alegerile în faţa lui Sarkozy în mai anul acesta.

Strauss-Kahn a devenit şef al FMI în noiembrie 2007, după ce Segolene Royal a fost nominalizată drept candidat al Partidului Socialist francez la preşedinţie. A fost ministru de finanţe al Franţei în 1997-1999. Strauss-Kahn, care deţine un doctorat în economie de la Universitatea din Paris, a lucrat în 1993-1997 ca avocat în sectorul corporate.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO