Business Internaţional

Fostul şef al FMI, Dominique Strauss-Kahn, arestat preventiv în Franţa, într-un dosar de proxenetism

Fostul şef al FMI, Dominique Strauss-Kahn, arestat preventiv în Franţa, într-un dosar de proxenetism

Autor: Ioana Bojan

21.02.2012, 11:03 1488

Fostul director al Fondului Monetar Internaţional, Dominique Strauss-Kahn, a fost plasat în arest preventiv marţi, la Lille, în dosarul de proxenetism supranumit Carlton, a anunţat Parchetul, citat de AFP.

El este acuzat de "complicitate la proxenetism" şi "tăinuirea unui abuz de bunuri sociale" în dosarul Carlton.

Strauss-Kahn a sosit cu puţin înainte de ora 09.00 (10.00 ora României) într-o cazarmă a jandarmeriei din Lille, unde fusese convocat. El a fost imediat informat cu privire la plasarea sa în arest preventiv de către anchetatorii poliţiei judiciare din Lille, potrivit sursei citate.

Dominique Strauss-Kahn urma să fie interogat pe tema petrecerilor la care ar fi participat, în special la Paris şi Washington, pentru a se stabili dacă femeile care au fost prezente la acestea erau prostituate.

Ar trebui ridicată şi problema unor eventuale compensaţii pentru aceste seri, organizate în special de unul dintre apropiaţii săi, Fabrice Paszkowski, responsabil de o companie de echipamente medicale, şi David Roquet, fost director al unei filiale a grupului Eiffage.

Ultima dintre aceste petreceri a avut loc între 11 şi 13 mai, în capitala americană, înaintea arestării lui DSK în cazul Sofitel din New York. În acest caz, în care camerista Nafissatou Diallo îl acuza pe DSK de agresiune sexuală, acuzaţiile penale au fost abandonate de justiţia americană.

În timp ce era favorit al Partidului Socialist la alegerile prezidenţiale franceze din 2012, Dominique Strauss-Kahn şi-a văzut ascensiunea oprită brutal în mai 2011, după ce a fost arestat la New York.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO