Business Internaţional

Fotomodelul Kate Upton îl acuză pe Paul Marciano, cofondator al companiei Guess, de hărţuire sexuală

Fotomodelul Kate Upton îl acuză pe Paul Marciano,...

Autor: Departamentul Life

01.02.2018, 13:44 10344

Actriţa şi fotomodelul american Kate Upton îl acuză pe Paul Marciano, cofondator şi director de creaţie al companiei de modă Guess, de hărţuire sexuală, informează AFP

Upton, în vârstă de 25 de ani, nu a specificat în ce a constat hărţuirea sexuală de care îl acuză pe Marciano, în vârstă de 65 de ani.

Kate Upton, care a fost imaginea companiei Guess, se numără printre cele mai recente voci ale campaniei #MeToo, o iniţiativă online împotriva hărţuirii sexuale.

Peste 50 de femei, printre care actriţe precum Rose McGowan şi Gwyneth Paltrow, l-au acuzat pe Harvey Weinstein de hărţuire sexuală, viol sau agresiune, în urma apariţiei, la începutul lunii octombrie 2017, a unui articol în The New York Times în care erau oferite detalii cu privire la mai multe plângeri pe numele producătorului de film. Weinstein a negat acuzaţiile, dar compania de producţie pe care a cofondat-o a decis să-l demită.

În urma acuzaţiilor, în SUA a fost iniţiată o mişcare online, la care participă milioane de femei. Acestea au vorbit pe Facebook şi pe alte reţele sociale despre traumele pe care le-au suferit din cauza experienţelor de hărţuire sexuală sau abuz şi au folosit hashtag-ul "#MeToo" ("Şi Eu", n.r.). Mai multe personalităţi s-au alăturat campaniei sociale din mediul online, între acestea numărându-se Lady Gaga şi actriţele Anna Paquin şi Evan Rachel Wood. În plus, au fost şi bărbaţi care s-au implicat în acest demers, între aceştia fiind actorul Javier Munoz.

"Este dezamăgitor că acest brand simbol pentru femei @Guess încă îi permite lui Paul Marciano să fie director de creaţie #me too", a scris Upton pe platforma online Twitter, miercuri.

Ea a repetat mesajul pe Instagram, adăugând: "Nu ar trebui să i se permită să îşi folosească puterea în industrie pentru a hărţui sexual şi emoţional femei #metoo".

Marciano a cofondat Guess în 1981 şi a fost preşedinte executiv şi director de creaţie al companiei din 2015.

Kate Upton este căsătorită cu jucătorul de baseball american Justin Verlander şi este celebră pentru apariţiile sale pe coperta publicaţiei Sports Illustrated. De asemenea, a avut câteva roluri mici în filme. A devenit imaginea Guess în 2011, călcând pe urmele mai celebrelor Claudia Schiffer şi Cindy Crawford şi, mai recent, Gigi Hadid.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO