Business Internaţional

Franţa ia măsuri: Autorităţile franceze suplimentează numărul forţelor de ordine pentru a face faţă protestelor din întreaga ţară

Franţa ia măsuri: Autorităţile franceze...

Autor: Marinela Sarbu

06.12.2018, 19:27 200

Autorităţile franceze au anunţat că vor suplimenta numărul forţelor de ordine care să asigure securitatea pe lângă cele 65.000 deja existente în întreaga ţară pentru a face faţă protestelor anunţate pentru sâmbătă de mişcarea ”vestele galbene”, relatează Euronews.

Primul-ministru Edouard Philippe le-a transmis senatorilor francezi că vor fi luate ”măsuri excepţionale” pentru a putea face faţă demonstranţilor.

Franţa s-a confruntat cu o serie de proteste violente ale ”vestelor galbene” în ultimele trei weekend-uri.

Mişcarea a luat naştere în mediul online în urma încercării autorităţilor franceze de a majora taxele la carburanţi, dar ulterior s-a transformat în proteste de stradă, nemulţumiri generând de scăderea nivelului de trai.

Philippe a făcut un apel la protestatari să nu iasă pe străzi sâmbătă la Paris.

Acesta susţine că măsura nu a fost luată pentru a-i opri pe cetăţeni să protesteze, ci să evite asocierea lor cu persoanele violente.

Philippe a anunţat suspendarea pentru şase luni a majorării taxei la carburanţi. Măsura va intra în vigoare de la 1 ianuarie 2019, a declarat Philippe.

Cel puţin 263 de persoane au fost rănite în cursul protestelor de la Paris, iar 412 indivizi acuzaţi de implicare în violenţe au fost reţinuţi, a transmis Ministerul de Interne.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO