Business Internaţional

Francesco Starace, şeful Grupului Enel : E stupid să arzi gazul pentru a produce energie electrică

Francesco Starace, şeful Grupului Enel : E stupid să...

Autor: Alex Ciutacu

24.05.2022, 15:29 2542

Francesco Starace, şeful multinaţionalei italiene Enel, consideră că este „stupid” să arzi gazul pentru a produce energie şi susţine că există alternative mai bune şi mai ieftine, potrivit CNBC.

„Poţi produce energie electrică în moduri mai bune, mai ieftine, fără să foloseşti gaz. Gazul este o moleculă preţioasă şi ar trebui să o păstrezi pentru aplicaţiile unde chiar este necesar”, a spus Starace într-un interviu acordat în timpul World Economic Forum.

Aplicaţiile pentru care gazul chiar este necesar înseamnă industria chimică, industria hâtiei, precum şi producţia de ceramică sau sticlă, a adăugat el.

„Păstraţi gazul pentru acestea. Nu mai utilizaţi gaz pentru încălzire, nu mai utilizaţi gaz pentru a genera electricitate când sunt multe alternative mai bune”

Şeful Enel spune că „prea mult gaz” a fost folosit „într-un mod stupid, pentru că arderea gazului pentru a produce energie este stupidă în ziua de azi”.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO