Business Internaţional

Francezii de la PPR detin 62,1% din Puma

18.07.2007, 19:27 20

PPR, proprietarul francez al marcii de lux Gucci, a anuntat ca oferta in valoare de 5,3 mld. euro (7,3 mld. $) pentru Puma a avut succes, dupa ce doua treimi din actionarii companiei germane au acceptat oferta, scrie Bloomberg.
PPR detine in prezent 62,1% din Puma, cu sediul in Herzogenaurach, Germania, conform declaratiilor oficialilor companiei franceze. Actionarii Puma au avut la dispozitie cinci saptamani, pana pe data de 11 iulie, pentru a-si vinde actiunile catre PPR.
"Suntem incantati de rezultatul final", a spus directorul executiv al PPR Francois-Henri Pinault. "PPR se va concentra acum asupra unei strategii pe termen lung."
Compania PPR, cu sediul in Paris, a fost de acord sa cumpere 27% din Puma in aprilie si sa liciteze pentru restul actiunilor la pretul de 330 euro/actiune. Puma, al doilea producator european de articole sportive si furnizorul echipamentului campioanei mondiale Italia, ii ofera companiei PPR o marca mondiala care se concentreaza pe sport si moda.
"Impreuna cu Puma, PPR este gata sa ofere o crestere si o profitabilitate mai mare", a spus Emmanuelle Thollon-Pommerol, analist la CM-CIC din Paris.
Actiunile Puma au scazut sub pretul ofertei pe 12 iulie, dupa ce oferta PPR a expirat. Au ramas neschimbate la pretul de 318 euro ieri la bursa din Frankfurt, dupa ce au scazut cu 7,87 euro, pana la 318 euro/actiune luni. Actiunile PPR au crescut cu 83 de centi, pana la pretul de 131,67 euro/actiune. De la inceutul anului titlurile PPR au crescut cu 16%.
Compania nu trebuie sa mai faca inca o oferta publica deoarece a depasit procentul de 30% impus de legislatia germana.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO