Business Internaţional

Francezii se uită către multinaţionalele lor. Le Figaro: Giganţii Auchan, Renault, Engie şi Alstom sunt captivi în Rusia

Francezii se uită către multinaţionalele lor. Le...

Autor: Ramona Cornea

01.03.2022, 10:34 1458

Războiul condus de Vladimir Putin în Ucraina ar putea provoca victime colaterale în rândul multinaţionalelor franceze, iar giganţii Auchan, Renault, Engie şi Alstom sunt printre grupurile captive în Rusia, scrie cotidianul Le Figaro.

Fie că exportă în Rusia, produc acolo sau se aprovizionează acolo, multe companii riscă să fie ţinute captive de sancţiunile impuse Rusiei de Europa şi Statele Unite. Deja este aproape imposibil din punct de vedere fizic să transportul produselor fabricate în Franţa, iar constrângerile asupra plăţilor internaţionale ar putea împiedica importurile.

”Multinaţionalele cele mai integrate în Rusia, cele cu clienţi şi furnizori lor ruşi, speră să continue să funcţioneze normal. Niciunul nu şi-a chemat înapoi angajaţii expatriaţi şi toţi au grijă să nu sprijine Ucraina, în ciuda apelurilor în acest sens din partea echipelor lor de la Kiev”, scrie Le Figaro.

Cotidianul francez mai scrie Auchan continuă să ţină deschise toate magazinele sale din Rusia, a treia piaţă ca mărime pentru retailer, unde are o cifră de afaceri de 3,2 mld. euro obţinută din 240 de magazine şi cu 30.000 de angajaţi.

Producătorul auto francez Renault a anunţat vineri că va suspenda activitatea fabricii sale din Moscova în perioada 28 februarie – 5 marti din cauza „schimbărilor forţate în actualele rute logistice”.

Avtovaz, cel mai mare producător auto rus, controlat de grupul auto francez Renault, a anunţa că este posibil să suspendeze pentru o ziunele linii de asamblare de la fabrica sa din Togliatti, în centrul Rusiei, din cauza lipsei de componente electronice. Avtovaz urma să-şi reia complet operaţiunile azi, pe 1 martie.


 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO