Business Internaţional

Francezii si germanii vor sa restructureze EADS

29.06.2007, 17:45 11

Franta si Germania au inceput discutiile legate de schimbarea structurii de conducere a companiei EADS, grupul aeronautic fiind afectat in ultimul timp de rivalitatile dintre actionarii franco-germani si conducere, scrie Financial Times.
Oficialii conducerii apropiati presedintelui francez Nicolas Sarkozy si cancelarului german Angela Merkel s-au intalnit sa discute despre structura duala de conducere inaintea Summitului franco-german de la Toulouse de pe 16 iulie.
Reprezentantii germani si francezi au examinat posibilitatile de finantare a grupului EADS, care detine compania Airbus, care se confrunta cu presiuni pe termen mediu legate de lansarea unei noi aeronave, precum si de schimbarea pactului franco-german al actionarilor.
Intalnirea este primul semnal clar ca actionarul german al EADS, producatorul de autoturisme Daimler, este pregatit sa ia in calcul schimbarile cerute de guvernul francez de mai bine de un an.
Actionarii francezi care detin 15 procente din EADS au dat primele semne ca sunt in favoarea eliminarii sistemului dual de conducere cu doi presedinti si doi directori executivi vara trecuta, cand au aparut primele probleme la Airbus.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO