Business Internaţional

Franţa analizează două noi cazuri de contaminare cu E.coli în urma consumului de hamburgheri

Franţa analizează două noi cazuri de contaminare cu E.coli în urma consumului de hamburgheri, şapte copii au fost spitalizaţi

Şapte copii, cu vârste cuprinse între 18 luni şi 8 ani, au fost spitalizaţi după ce au fost infectaţi cu E.coli în urma consumului de hamburgheri în nordul Franţei

Autor: Constanta Catalina Apostoiu

19.06.2011, 23:35 161

Autorităţile franceze cercetează două noi posibile cazuri decontaminare cu bacteria E.coli în urma consumului de hamburgheridin carne de vită după ce şapte copii au fost deja spitalizaţi dupăce au fost infectaţi, potrivit The Associated Press.

Autorităţile din sectorul sănătăţii au cerut retra­gerea de pepiaţă a 10 tone de bulete din carne de vită congelate produse înFranţa şi comercializate de lanţul german de supermarketuri Lidl,însă au declarat că nu există nicio legătură cu cazurile letale dinGermania.

Şapte copii, cu vârste cuprinse între 18 luni şi 8 ani, au fostspitalizaţi după ce au fost infectaţi cu E.coli în urma consumuluide hamburgheri în nordul Franţei.

Ministrul francez al sănătăţii Xavier Bertrand a anunţat lasfârşitul săptămânii trecute că doi noi pacienţi sunt examinaţipentru a se determina dacă sunt infectaţi cu bacteria E.coli.
Medicii de la Lille University Hospital au declarat că unul din ceidoi copii spitalizaţi, cu o vârstă de 2 ani, respiră asistat, fiindmenţinut în comă artificială.

Potrivit producătorului hamburgherilor, compa­nia franceză SEB,carnea de vită folosită a provenit din fermele din Franţa,Ger­mania şi Olanda, iar hamburgherii au fost examinaţi înainte dea fi livraţi distribuitorilor în supermarketuri. Ordinul deretra­ge­re de pe piaţă a implicat aproximativ 10 tone de carne, adeclarat Guy Lamorlette, director executiv al SEB.
Lild a anunţat că a retras toţi hamburgherii de pe rafturi.Potrivit oficialilor francezi din sectorul sănătăţii, în Franţasunt descoperite cazuri de E.coli în mod regulat. Frederic Vincent,purtător de cuvânt al Uniunii Europene, a declarat că s-auînregistrat 3.500 de cazuri de E.coli în UE anul trecut, dintrecare 93 în Franţa.

Potrivit lui Vincent, comisia aşteaptă informaţii suplimentare,dorind să se evite o repetare a situaţiei în care cazurile letaledin Germania au fost puse pe seama castraveţilor provenind dinSpania, ceea ce a afectat în mod dramatic veniturile fermierilorspanioli.

Cazurile letale din Germania au fost puse într-un final pe seamagermenilor de fasole provenind de la o fermă din nordul ţării.Oficialii germani au anunţat că numărul cazurilor noi de infectarea început să scadă.

Autorităţile germane i-au sfătuit pe consumatori să nu consumegermeni pentru că nu s-a determinat încă modul în care s-a produsinfectarea cu bacteria E.coli. Potrivit unui comunicat al Lidl,produsul congelat "Steak Haches" al producătorului francez SEB dinSaint-Dizier nu a fost niciodată pus în vânzare de reţeaua Lidl dinRomânia.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO