Business Internaţional

Franţa avertizează: Încălcarea acordului nuclear de către Iran ar fi o „eroare gravă”

Autor: Mihai Draghici, Mediafax

25.06.2019, 17:21 137

Eventuala decizie a Iranului de a nu mai respecta prevederile Acorduluii atomic semnat cu marile puteri ar fi o "eroare gravă", a avertizat marţi Jean-Yves Le Drian, ministrul de Externe al Franţei.

Administraţia de la Teheran a anunţat marţi că intenţionează ca începând din 7 iulie să renunţe la unele obligaţii prevăzute în Acordul nuclear semnat cu marile puteri dar contestat de Statele Unite, informează agenţia de presă Fars. Pe fondul presiunilor exercitate de Administraţia Donald Trump, Iranul anunţase pe 8 mai că ar putea renunţa la unele condiţii ale Acordului nuclear, cerând sprijinul Uniunii Europene, Chinei şi Rusiei pentru menţinerea Tratatului.

Franţa a avertizat marţi Iranul că încălcarea Acordului atomic ar fi o "eroare gravă". "Diplomaţiile din Franţa, Germania şi Marea Britanie sunt mobilizate complet pentru a face Iranul să înţeleagă că nu ar fi în interesul său să renunţe la angajamente. Ar fi o eroare gravă", a declarat Jean-Yves Le Drian, ministrul francez de Externe, citat de Agenţia France-Presse şi de cotidianul Times of Israel.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO