Business Internaţional

Franţa: Elicoptere, oameni şi câini caută un fost soldat care a tras asupra poliţiei

Franţa: Elicoptere, oameni şi câini caută un fost...

Autor: Dorin Oancea

30.05.2021, 17:52 85

Elicoptere, echipaje cu câini şi peste 200 de ofiţeri caută  în jurul oraşului Le Lardin-Saint-Lazare din regiunea Dordogne un fost soldat, puternic înarmat, care a deschis focul asupra poliţiei, relatează BBC.

Rapoartele spun că bărbatul are în jur de 30 de ani, este violent şi este înarmat cu o armă de mare calibru.

Guvernul local a cerut locuitorilor să rămână în interior.

"Omul s-a dus peste noapte acasă la fosta sa parteneră. A avut loc o dispută care a dus la intervenţia jandarmilor şi suspectul a tras asupra lor. A fugit apoi în pădurile din apropiere", a declarat pentru televiziunea BFM prefectul Dordogne Frédéric Périssat.

Périssat a adăugat că bărbatul se află într-o zonă „colinară şi împădurită” înconjurată de poliţie.

Franceinfo relatează că incidentul a început sâmbătă seara, când bărbatul l-a atacat pe noul prieten al fostei partenere şi l-ar fi împuşcat. Femeia şi copiii ei nu au fost răniţi şi sunt acum sub protecţia poliţiei, au spus autorităţile.

Când a sosit poliţia, bărbatul a tras asupra ofiţerilor, înainte de a fugi în pădure. Până în prezent nu au existat victime în poliţie, deşi mai multe vehicule au fost avariate.

Primarul din Le Lardin-Saint-Lazare, Francine Bourra, a declarat pentru BFM că suspectul a fost eliberat din închisoare şi că purta o brăţară electronică. I s-a interzis să viziteze casa fostei partenere.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO