Business Internaţional

Franţa, gata să conteste posibila creştere a tarifelor vamale ale SUA la şampanie şi alte produse

Franţa, gata să conteste posibila creştere a tarifelor...

Autor: Mihai Gongoroi

08.12.2019, 15:44 50

Ministrul Finanţelor Bruno Le Maire a anunţat că Franţa este pregătită să conteste la Organizaţia Mondială a Comerţului (OMC) o eventuală majorare a taxelor vamale percepute de Statele Unite pe importurile franceze de şampanie şi alte bunuri de consum, informează Reuters.

Administraţia Donald Trump ar vrea noi tarife vamale deoarece Paris are planuri privind taxarea marilor corporaţii tehnologice, în special pe cele americane, care beneficiază de tratamente fiscale preferenţiale în Europa.

Preşedintele american a declarat în repetate rânduri că dreptul de a taxa aceste companii le revine Statelor Unite.

Cea mai recentă afirmaţie a lui Trump a fost la summit-ul NATO din această săptămână de la Londra, în care liderul de la Casa Albă a spus că Washingtonul va „recupera banii” din comerţ.

„Suntem pregătiţi să o ducem (disputa - n.r.) la o instanţă internaţională, în speţă la OMC, deoarece taxa naţională pe companiile digitale atinge companiile americane în acelaşi mod în care atinge companiile din UE sau pe cele franceze sau chineze. Nu este discriminatoriu”, a explicat ministrul francez al Finanţelor, la televiziunea France 3.

Administraţia Trump are în vedere majorarea taxelor vamale pe importurile de şampanie, brânză sau vin franţuzesc şi alte produse pe care le importă din Franţa.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO