Business Internaţional

Franţa începe să trimită militari în România: primul detaşament este de aproximativ 250 de militari francezi, urând să li se alăture încă 300 de oameni

Franţa începe să trimită militari în România:...

Autor: Mihai Draghici

28.02.2022, 20:20 113

Aproximativ 250 de de militari francezi urmează să fie trimişi în scurt timp în România, urmând să li se alăture încă 300 de militari, din Franţa şi Belgia, informează cotidianul Le Figaro.

Un detaşament format din 250 de militari din cadrul Batalionului 27 de vânători de munte din Annecy se deplasează spre Bouches-du-Rhône, de unde vor pleca în România. "Misiunea vizează asigurarea solidarităţii strategice cu statele din cadrul NATO", a declarat luni după-amiază colonelul Vincent Minguet, reprezentantul unităţii franceze de vânători de munte.

Celor 250 de militari li se vor alătura membri ai unui escadron de cavalerie din Gap, o companie dintr-un regiment de infanterie din Brive şi militari belgieni, în total 550 de militari, a precizat oficialul militar francez.

Preşedintele Franţei, Emmanuel Macron, a anunţat vineri "accelerarea" trimiterii de trupe în România, în contextul războiului din Ucraina. Statul Major al armatei franceze a anunţat decizia de trimitere a 500 de militari în România, în cadrul unei misiuni a Alianţei Nord-Atlantice, în contextul acţiunilor de consolidare a apărării flancului estic al NATO. "Ca expresie a solidarităţii strategice între statele membre NATO, pentru cazul României, care se află în apropierea imediată faţă de situaţia de război din Ucraina şi în contextul în care NATO a decis consolidarea prezenţei, ceea ce este un semnal clar privind solidaritatea strategică, prin poziţionarea de forţe în România, Franţa, un contributor important la Forţa de reacţie rapidă a NATO, s-a oferit voluntară să asigure rolul de naţiune-cadru, de ţară-lider, prin trimiterea unui batalion în România în curând, vom trimite 500 de oameni, de combatanţi, pentru a oferi susţinere României, dar şi pentru a transmite un mesaj de solidaritate strategică din partea tuturor membrilor NATO", a declarat generalul Thierry Burkhard, şeful Statului Major al forţelor armate franceze.

El a precizat că Franţa va trimite 200-250 de militari şi în Estonia, pentru consolidarea apărării ţărilor baltice.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO