Franţa, paralizată pentru încă o zi: peste 1 milion de persoane protestează joi împotriva legii pensiilor

23 sep 2010 Autor: Radu Racu

Sindicatele franceze din comerţ protestează împotriva noului sistem de pensii adoptat de administraţia lui Nicolas Sarkozy, care prevede printre altele majorarea vârstei de pensionare de la 60 al 62 de ani, scrie Financial Times.

Liderii de sindicat au afirmat că se aşteaptă că numărul participanţilor de la greva de joi să-l depăşească pe cel din 7 septembrie, când - potrivit autorităţilor - 1,1 milioane de persoane au făcut un marş de protest împotriva reformelor. Protestele afecteazăserios infrastructura ţării: unu din două trenuri de mare viteză nu circulă, în timp ce traficul aerian a fost redus cu circa 40% pe aeroporturile din Paris şi Orly.

Sindicatele admit că nu vor putea forţa eliminarea noilor prevederi din legea pensiilor însă vor să obţină anumite concesii, cum ar fi pensionarea la 60 de ani pentru anumite categorii de profesii, cum ar fi cei din schimbul de noapte.

Articol publicat în ediţia tipărită a Ziarului Financiar din data de 23.09.2010

 
Cuvinte cheie:
Franta
, greva
, proteste
, Nicolas Sarkozy

Campurile marcate cu rosu nu sunt valide!

Comentariul a fost adaugat si va aparea dupa ce va fi moderat!

Comentariile vor fi publicate doar după moderarea acestora de către redactori. Nu vor fi publicate comentariile care conţin injurii, un limbaj licenţios, instigare la încălcarea legii, la violenţă sau la ură, precum şi acuzaţii fără acoperire. De asemenea, pentru o mai bună comunicare, vă rugăm să oferiţi o adresă de mail validă. Vă mulţumim!

zf.ro
Abonează-te la Închide