Business Internaţional

Franţa şi Germania avertizează: Grecia intră în criză de timp cu negocierile pentru primirea unui nou bailout

Franţa şi Germania avertizează: Grecia intră în criză de timp cu negocierile pentru primirea unui nou bailout

Preşedintele Franţei Nicolas Sarkozy: „Timpul se epuizează. Acordul trebuie finalizat, trebuie semnat.”

Autor: Bogdan Cojocaru

07.02.2012, 00:04 700

Preşedintele francez Nicolas Sarkozy şi cancelarul german Angela Merkel au avertizat ieri că Grecia rămâne fără timp în negocierile privind restructurarea datoriei elene, iar Atena va primi un nou ajutor de la Europa dacă-şi respectă promisiunile de a implementa reforme economice, scrie Thomson Reuters.

"Vrem acest acord. Liderii Greciei au făcut angajamente pe care trebuie să le respecte în tota­litate. Europa este un loc unde toată lumea are drepturi şi obli­gaţii. Timpul se epuizează. Acordul trebuie finalizat, trebuie semnat", a declarat Sarkozy după o reuniune a cabinetelor german şi francez.

Grecia a lăsat să treacă luni, din nou, un termen limită pentru a răspunde condiţiilor dure cerute pentru un al doilea pachet de ajutor financiar de la UE şi FMI, iar Bruxelles-ul nu mai are răbdare din cauza prelungirii negocierilor dificile dintre liderii partidelor politice, notează Reuters. Eşecul de a ajunge la un acord pentru a-şi asigura al doilea pachet de finanţare, de 130 de miliarde de euro, riscă să împingă Atena într-un faliment haotic, care ar putea ameninţa viitorul zonei euro.

Un purtător de cuvânt al partidului socialist PASOK a declarat duminică că liderii celor trei partide care susţin guvernul premierului tehnocrat Lucas Papademos trebuie să prezinte răspunsuri de principiu până luni la prânz. Un oficial guvernamental a negat ulterior că partidele au primit un ultimatum pentru a răspunde. Întrebat dacă partidele trebuie să răspundă la timp pentru o reuniune de lucru a miniştrilor de finanţe din zona euro, oficialul elen a spus "Nu, nu exsită termen limită".

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO