Business Internaţional

Franţa şi Marea Britanie ar putea fi infestate cu Ebola până la sfârşitul lunii

Franţa şi Marea Britanie ar putea fi infestate cu Ebola...

Autor: Anna Primac

06.10.2014, 00:28 1035

Potrivit experţilor, care au analizat harta răspândirii acestui virus şi datele companiilor aeriene privind zborurile efectuate, probabilitatea de apariţie a virusului Ebola în Franţa până la 24 octombrie este estimată la 75 la sută, iar în cazul Marii Britanii - la 50 la sută.

De asemenea, există un risc (de 40 la sută) că virusul va afecta Belgia, conform unui studiu publicat iniţial în revista PLoS Current Outbreaks.

"Nu există o listă exactă (a ţărilor care sunt vizate de riscul de răspândire a virusului), este vorba de o probabilitate", a declarat Alex Vespignani, expert în antropologie biologică la Universitatea din Boston.

El a apreciat că "traficul aerian este un catalizator pentru răspândirea epidemiei".

Potrivit studiului realizat, probabilitatea de propagare a virusului Ebola în Spania şi Elveţia a fost estimată la 14 la sută.

Primul pacient cu Ebola de pe teritoriul francez, o tânără infirmieră, a fost tratat într-un spital militar de la periferia Parisului, unde a beneficiat de tratamente experimentale.

Repatriată la 19 septembrie în Franţa, tânăra, care a fost contaminată cu virusul Ebola în timpul unei misiuni în Liberia, "s-a vindecat şi a părăsit spitalul", a anunţat sâmbătă ministrul francez al Sănătăţii, Marisol Touraine.

Anterior, un expert de la Universitatea Cambridge a declarat că virusul Ebola ar putea fi folosit de terorişti pentru a crea o armă capabilă să ucidă numeroase persoane în Marea Britanie.

Epidemia de Ebola s-a soldat cu 3.439 de morţi în Africa de Vest din 7.478 de cazuri înregistrate în cinci ţări (Sierra Leone, Guineea, Liberia, Nigeria, Senegal), potrivit ultimului bilanţ al Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii (OMS) realizat la 1 octombrie şi publicat vineri.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO