Business Internaţional

Franţa va oferi reduceri pentru a atenua creşterea preţurilor la carburanţii auto

Franţa va oferi reduceri pentru a atenua creşterea...

Autor: Dorin Oancea

12.03.2022, 21:26 53

Franţa va introduce o reducere de 0,15 euro (0,16 dolari) pe litrul de combustibil pentru transport pentru a-i ajuta pe şoferi să facă faţă creşterii preţurilor la pompă, a declarat premierul Jean Castex într-un interviu acordat cotidianului Le Parisien.

Măsura, care se va aplica timp de patru luni, începând cu 1 aprilie, ar trebui să coste guvernul puţin peste 2 miliarde de euro, anunţă Reuters.

Preţurile de vânzare cu amănuntul la benzină şi motorină au urcat la niveluri record în multe ţări din întreaga lume în această săptămână, în condiţiile în care invazia Rusiei în Ucraina a sporit tensiunile de pe piaţă, după ce economiile începuseră să-şi revină în urma pandemiei de coronavirus.

Sprijinul pentru automobiliştii francezi a fost semnalat şi de preşedintele Emmanuel Macron, aflat în campanie pentru un al doilea mandat la alegerile de luna viitoare.

În interviul publicat sâmbătă, Castex a declarat că reducerea va fi acordată atât cetăţenilor, cât şi transportatorilor şi fermierilor.

Măsura, pe care, potrivit acestuia, distribuitorii de carburanţi ar trebui să o consolideze cu propriul lor efort de reducere a preţurilor cu amănuntul, ar permite unui automobilist să economisească 9 euro pentru un rezervor de 60 de litri, a adăugat Castex.

Macron a declarat că guvernul său a cheltuit deja 20 de miliarde de euro pe an pentru susţinerea costurilor benzinei şi energiei electrice.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO