Business Internaţional

Franţa vrea să devină economia verde nr. 1

Franţa vrea să devină economia verde nr. 1

Autor: Catalina Apostoiu

07.07.2017, 00:00 389

Franţa intenţionează să renunţe la comercializarea de autovehicule pe benzină şi diesel până în anul 2040, a anunţat ministrul francez al energiei Nicolas Hulot, potrivit Bloomberg. Hulot a declarat că Franţa va oferi stimulente fiscale pentru înlocuirea autovehiculelor diesel cu o vechime de peste 20 de ani şi a celor pe benzină fabricate înainte de 2001.

Guvernul va suspenda de asemenea explorările petroliere şi de gaze pe teritoriile franceze, va elimina centralele pe gaze până în anul 2022 şi îi va încuraja pe proprietarii de locuinţe să-şi producă propria energie. „Ţinta este una ambiţioasă“, a declarat Hulot, fost jurnalist şi activist în domeniul mediului. „Însă Franţa doreşte să devină economia verde numărul unu“.

Guvernul preşedintelui Emmanuel Macron a anunţat planuri de eliminare a emisiilor nete de CO2 până în 2050 în contextul în care liderii G20, inclusiv cei mai mari poluatori ai lumii, se reunesc în Hamburg, Germania.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO