Business Internaţional

Franţa vrea să reintroducă o nouă cotă de imigranţi care provin din afara graniţelor Uniunii Europene

Franţa vrea să reintroducă o nouă cotă de imigranţi...

Autor: Marinela Sarbu, Mediafax

06.11.2019, 18:05 81

Franţa intenţionează să reimpună o anumită cotă de muncitori străini din afara graniţelor Uniunii Europene, ca parte a unor măsuri care au ca scop abordarea preocupărilor legate de imigraţie, azil politic şi integrare, potrivit BBC.

”Vrem să avem din nou controlul asupra politicii noastre migratorii”, a declarat premierul francez Edouard Philippe.

”Prin reluarea controlului asupra politicii noastre migratorii înseamnă să reluăm lupta împotriva abuzurilor adupra dreptului la azil, împotriva imigraţiei ilegale. Ţara noatră va pune aşadar umărul la o reconstrucţie a Europei”, a adăugat acesta.

Accesul la asistenţă medicală va fi tăiat pentru persoanele care nu au drept de şedere în ţară.

Taberele de imigranţi care au fost instalate în mai multe zone din nord-estul Parisului vor fi desfiinţate până la sfârşitul anului.

Franţa este una dintre ţările europene care au permis accesul pe teritoriul său unui aflux de imigranţi ilegali, iar în ultimul timp Guvernul trebuie să reacţioneze la presiunea politică exercitată asupra sa de către partidul de extremă-dreapta condus le Marine Le Pen, Adunarea Naţională.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO