Business Internaţional

Frica de COVID-19 face noi victime în SUA: Mai mulţi americani au ajuns la spital după ce au înghiţit dezinfectanţi pentru mâini

Frica de COVID-19 face noi victime în SUA: Mai mulţi...

Autor: Anamaria Cadis

06.08.2020, 07:02 116

Cincisprezece cazuri de intoxicaţii cu metanol cauzate de înghiţirea dezinfectanţilor de mâini pe bază de alcool au fost raportate în Arizona şi New Mexico în lunile mai şi iunie. 

Patru persoane au murit din această cauză, a transmis miercuri Centrul de Control şi Prevenire a Bolilor din SUA (CDC), scrie Reuters.

Igiena mâinilor a fost promovată ca o modalitate importantă de a combate răspândirea noului coronavirus în Statele Unite, iar CDC recomandă utilizarea produselor de dezinfectare pe bază de alcool pentru a curăţa mâinile, în cazul în care apa şi săpunul nu sunt disponibile.

Toţi dezinfectanţii pentru mâini pe bază de alcool aprobaţi de Food and Drug Administration (FDA) trebuie să conţină doar etanol sau izopropanol, dar s-a constatat că unele produse importate în ţară conţin metanol, a spus CDC într-un raport.

Autorităţile au avertizat că otrăvirea severă cu metanol poate duce la orbire sau moarte şi le-au cerut oamenilor să verifice dacă igienizantele lor de mâini conţineau metanol.

Trei dintre cei 15 pacienţi otrăviţi au fost externaţi cu deficienţe de vedere, a spus CDC.

Oficialii spun că sondajul realizat în cele două state americane indică faptul că numărul acestor cazuri ar putea fi mult mai mare la nivelul întregii ţări.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO