Business Internaţional

Frumuseţea costă. Tranzacţie imensă pe piaţa farma: Producătorul Botox a fost cumpărat cu 63 mld. dolari de Abbvie

Frumuseţea costă. Tranzacţie imensă pe piaţa farma:...

Autor: Ştefan Stan

25.06.2019, 15:36 187

Allergan, producătorul Botox, va fi cumpărat de Abbvie într-o tranzacţie evaluată la 63 de miliarde de dolari, potrivit unui anunţ al celor două companii. Preţul de achiziţie este cu 45% peste valoarea de piaţă a companiei, potrivit nivelului acţiunilor la închiderea şedinţei bursiere de luni, scrie Yahoo Finance. 

După anunţarea tranzacţiei, acţiunile Allergan au crescut cu 30% în şedinţa de pretranzacţionare. Pe de altă parte, acţiunile Abbvie au scăzut cu până la 7%, cel mai probabil din cauza temerilor investitorilor că gigantul va plăti prea mult pentru o companie cu probleme. 

Dealul va aduce celbrul Botox sub acelaşi acoperiş cu medicamentele Abbvie pentru cancer şi artrită. Brent Saunders, CEO-ul Allergan, nu şi-a ascuns în trecut intenţia de a vinde compania, sau de a scăpa de nişte divizii. Allergen s-a zbătut să păstreze încrederea investitorilor în condiţiile unei presiuni crescute din cauza competiţiei pe piaţa Botox-ului.

Compania a înregistrat de asemenea o serie de eşecuri în aducerea pe piaţă a mai multor produse aflate în diferite stagii de testare clinică. 

Acţiunile Allergen s-au prăbuşit cu peste 47% în ultimii 2 ani, potrivit datelor de pe Yahoo Finance. 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO