Business Internaţional

"Game of Thrones" utilizează covoare de la Ikea pentru crearea costumelor personajelor

"Game of Thrones" utilizează covoare de la Ikea pentru...

Autor: Departamentul Cultură Life

09.08.2017, 13:46 316

HBO nu este o producţie ieftină, lucru bine ştiut de fani, bugetul celui mai nou sezon, al 7-lea, costând peste 10 milioane pe episod, lucru care face ca serialul fantasy să se numere printre cele mai scumpe seriale din istoria televiziunii. Scenele cu dragoni sunt costisitoare, mai ales dacă implică numeroase distrugeri şi obiecte arse, cum a fost, de pildă în episodul 4 al celui mai recent sezon.

Şi costumele au costuri ridicate. Aproximativ 100 de persoane lucrează pentru a asigura ca fiecare personaj poartă veşmintele potrivite, care să confere senzaţia de realism producţiei TV, conform architecturaldigest.com.

Ceea ce este suprinzător este că adeseori, echipa care se ocupă de costume utilizează carpete şi covoare de la Ikea pentru a crea veşmintele actorilor.

"Pelerinele sunt de fapt covoare de la Ikea", a declarat designerul Michele Clapton, câştigătorul unui premiu Emmy, pentru publicul de la muzeul Getty din Los Angeles. "Utilizăm tot ce se poate", a spus Clapton, descriind procesul creării veşmintelor de inspiraţie medievală. "Am tăiat şi am ras covoarele adăugând elemente de piele... Îmi doresc ca publicul să poată simţi aproape mirosul costumului".

Rezultatul este o pelerină care nu doar că pare uzată, ci şi arată ca un veşmânt medieval. Deşi nu se cunoaşte la costumele căror personaje au fost utlizate covoare de la Ikea, fanii pot doar specula că, poate, pe umerii lui Jon Snow, stă un "Höjerup" sau un "Alhede".

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO