Business Internaţional

Gara de Nord din Paris a fost evacuată, zona fiind închisă câteva ore, după o alertă de securitate

Gara de Nord din Paris a fost evacuată, zona fiind...

Autor: Andrei Ionascu

09.05.2017, 08:17 321

Purtătorul de cuvânt al poliţiei din Paris, Johanna Primevert, a anunţat că operaţiunea a vizat "înlăturarea unei îndoieli" privind securitatea şi s-a încheiat fără nicio reţinere, dar nu a precizat detalii cu privire la motivul pentru care a fost declanşată alerta.

Închiderea şi securizarea gării pariziene a început la ora locală 23.00 (00.00, ora României) şi s-a încheiat în jurul orei locale 2.00 (3.00, ora României).

Potrivit unui angajat al Gării de Nord, operaţiunea a vizat un tren care venea din Valenciennes, oraş aflat în nordul Franţei. Poliţiştii ar fi căutat trei bărbaţi descrişi drept "periculoşi" pentru siguranţa Franţa de către autorităţile unei ţări străine.

Cei trei bărbaţi ar fi fost văzuţi la Bordeaux şi la Marsilia, precum şi la Paris. Forţele de securitate ar fi desfăşurat operaţiuni în fiecare dintre aceste oraşe, dar nu au reuşit să îi prindă.

Gara de Nord din Paris este una dintre cele mai aglomerate din Europa, fiind capătul unei importante reţele feroviare suburbane şi naţionale, precum şi staţia de destinaţie a trenurilor Eurostar care vin de la Londra.

Franţa se află în stare de urgenţă din 2015, situaţie impusă după o serie de atacuri teroriste care au ucis peste 130 de persoane.

Operaţiunea poliţiei a venit la o zi după alegerile prezidenţiale, câştigate de către Emmanuel Macron, care a promis că una dintre priorităţile sale va fi asigurarea securităţii Franţei.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO