Business Internaţional

Gazprom ameninţă cu factura la gaze. Vineri era termenul limită pentru datoria de 2 miliarde de dolari a Ucrainei. VIDEO

Gazprom ameninţă cu factura la gaze. Vineri era...

Autor: Pro TV

08.03.2014, 08:10 281

Gigantul rus Gazprom a anuntat Ucraina ca o va lasa fara gaz daca nu-si achita datoriile de aproape 2 miliarde de dolari. Pe de alta parte, un grup de barbati inarmati, dar fara insemne de identificare i-a impiedicat si vineri pe observatorii OSCE sa intre in Crimeea. Iar la nivel diplomatic negocierile bat pasul pe loc. 

Reuters relateaza ca Gazprom a comunicat vineri ca Ucraina a ratat termenul limita pentru a-si plati factura la gaze.  "Astazi, 7 martie, era scadenta pentru gazele trimise un Ucraina. Gazprom nu a primit banii datorati", a spus CEO-ul Alexei Miller.

Anuntul vine dupa ce si Putin a decis taierea reducerilor de care beneficia Ucraina incepand cu luna aprilie, tocmai pentru ca facturile nu au fost achitate la timp.

Jumatate din gazele pe care Gazprom le trimite in Europa trec prin conducte aflate pe teritoriul Ucrainei. Anul trecut, 162 de miliarde de metri cub de gaz au fost exportati in UE si Turcia, un record istoric.

Purtatorii de cuvant ai Gazprom spun insa ca situatia gazelor trimise prin Ucraina catre Europa e inca una stabila.

 

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO