Business Internaţional

George Clooney strânge 12 milioane de dolari pentru campania electorală a lui Barack Obama

George Clooney strânge 12 milioane de dolari pentru campania electorală a lui Barack Obama
05.05.2012, 15:31 153

Potrivit publicaţiei The Hollywood Reporter, mai multe vedete şi numeroşi executivi de la Hollywood - circa 140 de persoane - au plătit câte 40.000 de dolari pentru a participa la acest dineu cu Clooney şi Obama.

În cadrul acestei campanii organizate de Clooney sunt aşteptate şi donaţii care se pot ridica la un total de 6 milioane de dolari.

Astfel, în total, Clooney ar putea strânge circa 12 milioane de dolari pentru campania preşedintelui american Barack Obama.

Alegerile prezidenţiale din SUA vor avea loc pe 6 noiembrie.

George Clooney şi-a câştigat renumele ca actor, producător, producător executiv, scenarist şi regizor. Fiul unui jurnalist, George Clooney este un partizan foarte activ al Primului Amendament şi, totodată, un activist dedicat cauzelor umanitare. În loc să-şi limiteze acţiunile devenind politician, George Clooney spune că preferă actele caritabile, care includ şi campaniile care au scopul de a atrage atenţia comunităţii internaţionale asupra unor cauze sociale şi politice, de exemplu, referendumul istoric organizat recent în Sudan prin care provincia din sudul acestei ţări, cu o populaţie majoritar creştină, a devenit un stat independent.

În 2006, George Clooney a primit trei nominalizări la premiile Oscar - pentru cea mai bună regie, cel mai bun scenariu original (împreună cu Grant Heslov), pentru "Noapte bună şi noroc/ Good Night and Good Luck", şi pentru cel mai bun rol secundar, în "Syriana", pentru care a şi primit un trofeu din partea Academiei de film americane. Aceasta a fost pentru prima dată în istoria Oscarurilor când cineva a fost nominalizat în acelaşi an pentru interpretare şi regie, pentru două filme diferite. Pentru rolul din "Syriana", George Clooney a câştigat şi Globul de Aur. De atunci, el a mai fost nominalizat de trei ori la Oscar, la categoria "cel mai bun rol principal", pentru "Michael Clayton", "Sus, în aer/ Up in the Air" şi "Descendenţii/ The Descendants" (la gala premiilor Oscar din acest an). Actorul american a fost nominalizat în 2012 şi la categoria "cel mai bun scenariu adaptat" pentru scenariul filmului "Ziua trădătorilor/ The Ides of March".

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO