• Leu / EUR4.9210
  • Leu / GBP5.8375
  • Leu / USD4.8330
Business Internaţional

George Soroş şi Bill Gates pun la bătaie 40 de milioane de euro pentru preluarea unui grup tech de diagnosticare din Marea Britanie

George Soroş şi Bill Gates pun la bătaie 40 de milioane de euro pentru preluarea unui grup tech de diagnosticare din Marea Britanie

George Soroş, 90 de ani, a donat până acum 32 de miliarde de dolari către Open Society Foundations, conform opensocietyfoundations.org

Autor: Eduard Ivanovici

19.07.2021, 12:53 507

Filantropii George Soroş şi Bill Gates fac parte dintr-un consorţiu care va cumpăra un dezvoltator englez de tehnologie de testare, grup pe care plănuiesc să îl transforme într-o întreprindere socială ce ar diagnostica rapid şi ieftin bolile tropicale din ţările cu venituri mici, potrivit Financial Times.

Grupul, condus de fondul Soroş Economic Development (SEDF), va investi circa 40 de milioane de euro în Malogic, un dezvoltator britanic de teste cu flux lateral, incluzând aici şi testele folosite pentru Covid-19.

Într-o înţelegere neobişnuită, Malogic – societate cu scop lucrativ din Bedford, sud-estul Angliei – a fost cumpărată pentru a se concentra asupra producţiei low-cost de diagnostice pentru bolile tropicale, precum febra Dengue şi oncocercoza.

Malogic a fost cofondată de profesorul Phil Davis, unul dintre creatorii testelor de sarcină ClearBlue, şi fiul său, Mark, urmând să fie redenumită „Global Access Health”.

Mark Davis, CEO-ul Malogic, spune că a sosit momentul ca oamenii să pună Africa în prim-plan şi să înceteze din a-i mai lăsa „firimituri de pâine”.

El susţine că un test antigen rapid „este un exemplu fantastic de tehnologie simplă, unde întreg intelectul rămâne ascuns vederii”, adăugând că ratele de acurateţe se îmbunătăţesc considerabil şi ar putea ajunge în curând la nivelul testelor moleculare.

Warren Buffet părăseşte fundaţia Bill & Melinda Gates şi îşi reiterează promisiunea conform căreia îşi va dona 99% din avere

Fundaţia Bill & Melinda Gates şi SEDF, braţul de investiţi al Open Society Foundations, susţin între timp cumpărarea unei companii britanice a căror actuali proprietari includ managerul de investiţii Foresight Group şi fondul Calculus Capital.

Sean Hinton, CEO-ul SEDF, crede că noua companie va adresa un „eşec al pieţelor clasice”, industria nereuşind să facă disponibil acest gen de teste la nivel mondial, în special pentru ţările sărace. În schimb, accentul s-a pus pe un model marcat de un grad ridicat de costuri ce nu poate fi replicat cu uşurinţă la nivel global.

 
AFACERI DE LA ZERO
Principalele valute BNR - astăzi, 13:15
EUR
USD
GBP
CHF
Azi: 4.9210
Diferență: -0,1096
Ieri: 4.9264
Azi: 4.8330
Diferență: 0,3217
Ieri: 4.8175
Azi: 5.8375
Diferență: -0,1095
Ieri: 5.8439
Azi: 5.0392
Diferență: -0,115
Ieri: 5.0450